Educa FixPuzzle conserver

ajándék Educa Fix Puzzle ragasztóKereskedelmi forgalomban nem kapható! Az Educa 300XXL - 500 - 1000 - 1500 - 2000 darabos puzzle dobozaiban mellékeli a gyártó ezt az ajándék FixPuzzle ragasztót.

Használati tanácsok

Educa Puzzle - puzzlefutar.hu Educa - Fix Puzzle conserverAz Educa® gyár a prémium minősége mellett, prémium szolgáltatásként, ajándék ragasztót is mellékel legkelendőbb felnőtt puzzle termékeihez. A 300XXL az 500-1000-1500-2000 darabos puzzle-k dobozaiban található ez a FixPuzzle® conserver, tasakos kiszerelésű kiegészítő.


Educa Fixpuzzle ajándék ragasztó Sokan kérdezik ennek a ragasztónak a használatát. Mivel kereskedelmi forgalomban nem kapható, így leírást is nehéz találni hozzá. (A tasakon természetesen pár nyelven rajta van és sematikus ábrák is segítik a helyes felhasználását.)

Tegyünk 125 ml vizet egy edénybe. Folyamatos kevergetés mellett, apránként adagoljuk hozzá a tasak tartalmát. Majd hagyjuk állni 30 percig. Ezután képpel fölfelé (ahogy raktuk) helyezzük *zsírpapírra vagy sütőpapírra a kirakott puzzle képünket. Simítsuk át a felületét, lapogassuk helyére a puzzle darabkákat. Miután meggyőződtünk róla, hogy minden darabka pontosan illeszkedik a helyére és sehol sem emelkedik ki a kép síkjából, öntsünk kevés ragasztót a képre. Majd egy spatulát, kartondarabot vagy a ragasztó tasakjának szélét használva, a kép széle felé haladva egyenletesen terítsük el a ragasztót. Szükség szerint ismételjük ezt addig míg a teljes felületet be nem kentük. Ügyeljünk rá, hogy a szélekre és sarkokba is jusson a ragasztóból.
Amikor végeztünk, legalább 3 órán át hagyjuk száradni a puzzle-t.

* Azért ajánljuk a zsírpapír vagy sütőpapír használatát mert előfordul, hogy a puzzle a laphoz is hozzáragad amin a ragasztást végezzük. Ezek a papírok viszonylag könnyebben eltávolíthatóak a kép hátuljáról és ha esetleg makacsul rajta maradna sem okoz különösebb gondot a vékonysága miatt a keretezésnél.

A ragasztás lényege, hogy a ragasztó beszivárog a puzzle darabkák közé és élüknél fogva rögzíti őket egymáshoz. A ragasztó tökéletesen áttetsző és észrevétlen marad a puzzle kép felületén. Akkor dolgoztunk jól, ha a munkánkból semmi sem látszik a puzzle képünkön, de ha felemeljük szépen egyben marad.


Tanácsok:

  • A ragasztóból soha ne öntsünk túl sokat vagy a teljes mennyiséget a képre.
  • A ragasztó elterítéséhez egy kártyalaphoz hasonló kartont vagy névjegykártyát érdemes használni. Ez lehetőleg natúr színű legyen és ne legyen rá nyomtatva, mert a nedvesség hatására esetleg kioldódó festék elszínezheti a puzzle képünket.
  • A fölösleges ragasztó, száradás előtt egy enyhén nedves szivaccsal még könnyen eltávolítható.
  • FixPuzzle® conserver védi és egyben tartja képünket ami így könnyebben kezelhetővé, tárolhatóvá és keretezhetővé válik.

YOUTUBE VIDEÓ A PUZZLE RAGASZTÁS FENT LEÍRT MENETÉRŐL

De hasznos több hasonló videót is megnézni mielőtt nekilátunk az első puzzle képünk konzerválásának. A gyártók videóira érdemes rákeresni és megnézni, hogy mit tanácsolnak a ragasztóik használatához. Mert sajnos sok "lelkes amatőr" videót is megosztanak, ahol eláztatják a képet és hasonló hibákat ejtenek, amivel a puzzle sérülhet és nem lesz szép a végeredmény. Tanulni ezekből a hibákból is lehet, ha a látottakat összevetjük a gyártók ajánlásával. ☺

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password