Educa FixPuzzle conserver használata

ajándék Educa Fix Puzzle ragasztó

Kereskedelmi forgalomban nem kapható! Az Educa 300XXL - 500 - 1000 - 1500 - 2000 darabos puzzle dobozaiban mellékeli a gyártó ezt az ajándék FixPuzzle ragasztót.

Használati tanácsok

Educa Puzzle - puzzlefutar.hu Educa - Fix Puzzle conserverAz Educa® gyár a prémium minősége mellett, prémium szolgáltatásként, ajándék ragasztót is mellékel legkelendőbb felnőtt puzzle termékeihez. A 300XXL az 500-1000-1500-2000 darabos puzzle-k dobozaiban található ez a FixPuzzle® conserver, tasakos kiszerelésű kiegészítő.


Educa Fixpuzzle ajándék ragasztó Sokan kérdezik ennek a ragasztónak a használatát. Mivel kereskedelmi forgalomban nem kapható, így leírást is nehéz találni hozzá. (A tasakon természetesen pár nyelven rajta van és sematikus ábrák is segítik a helyes felhasználását.)

Tegyünk 125 ml vizet egy edénybe. Folyamatos kevergetés mellett, apránként adagoljuk hozzá a tasak tartalmát. Majd hagyjuk állni 30 percig. Ezután képpel fölfelé (ahogy raktuk) helyezzük *zsírpapírra vagy sütőpapírra a kirakott puzzle képünket. Simítsuk át a felületét, lapogassuk helyére a puzzle darabkákat. Miután meggyőződtünk róla, hogy minden darabka pontosan illeszkedik a helyére és sehol sem emelkedik ki a kép síkjából, öntsünk kevés ragasztót a képre. Majd egy spatulát, kartondarabot vagy a ragasztó tasakjának szélét használva, a kép széle felé haladva egyenletesen terítsük el a ragasztót. Szükség szerint ismételjük ezt addig míg a teljes felületet be nem kentük. Ügyeljünk rá, hogy a szélekre és sarkokba is jusson a ragasztóból.
Amikor végeztünk, legalább 3 órán át hagyjuk száradni a puzzle-t.

* Azért ajánljuk a zsírpapír vagy sütőpapír használatát mert előfordul, hogy a puzzle a laphoz is hozzáragad amin a ragasztást végezzük. Ezek a papírok viszonylag könnyebben eltávolíthatóak a kép hátuljáról és ha esetleg makacsul rajta maradna sem okoz különösebb gondot a vékonysága miatt a keretezésnél.

A ragasztás lényege, hogy a ragasztó beszivárog a puzzle darabkák közé és élüknél fogva rögzíti őket egymáshoz. A ragasztó tökéletesen áttetsző és észrevétlen marad a puzzle kép felületén. Akkor dolgoztunk jól, ha a munkánkból semmi sem látszik a puzzle képünkön, de ha felemeljük szépen egyben marad.


Tanácsok:

  • A ragasztóból soha ne öntsünk túl sokat vagy a teljes mennyiséget a képre.
  • A ragasztó elterítéséhez egy kártyalaphoz hasonló kartont vagy névjegykártyát érdemes használni. Ez lehetőleg natúr színű legyen és ne legyen rá nyomtatva, mert a nedvesség hatására esetleg kioldódó festék elszínezheti a puzzle képünket.
  • A fölösleges ragasztó, száradás előtt egy enyhén nedves szivaccsal még könnyen eltávolítható.
  • FixPuzzle® conserver védi és egyben tartja képünket ami így könnyebben kezelhetővé, tárolhatóvá és keretezhetővé válik.

YOUTUBE VIDEÓ A PUZZLE RAGASZTÁS FENT LEÍRT MENETÉRŐL

De hasznos több hasonló videót is megnézni mielőtt nekilátunk az első puzzle képünk konzerválásának. A gyártók videóira érdemes rákeresni és megnézni, hogy mit tanácsolnak a ragasztóik használatához. Mert sajnos sok "lelkes amatőr" videót is megosztanak, ahol eláztatják a képet és hasonló hibákat ejtenek, amivel a puzzle sérülhet és nem lesz szép a végeredmény. Tanulni ezekből a hibákból is lehet, ha a látottakat összevetjük a gyártók ajánlásával. ☺

RAVENSBURGER - A GYÁRTÓ PUZZLE RAGASZTÓ HASZNÁLATI JAVASLATA

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December

Új fiók létrehozása